ARTICOLE Protopopiatul Ortodox Român Ludus

Conferinţă şi recital de pricesne în Protopopiatul Luduş închinate mărturisitorilor români din perioada comunistă

 Conferinţă şi recital de pricesne în Protopopiatul Luduş închinate mărturisitorilor români din perioada comunistă Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Protopopiatul Ortodox Luduş organizează joi, 28 septembrie 2017, de la ora 18.00, la Biserica cu hramul „Sf. Ap. Petru şi Pavel” a parohiei Luduş II, o seară duhovnicească închinată rugăciunii, meditaţiei şi melosului religios.

Astfel, în cadrul acesteia va avea loc conferinţa cu tema „Mărturisitorii români ai lui Dumnezeu din perioada comunistă. Părinţii de la Rugul Aprins de la Mănăstirea Antim - Bucureşti şi lumina credinţei lor”, susţinută de teologul dr. Stelian Gombos, consilier în cadrul Secretariatului General pentru Culte din Bucureşti. Totodată, în cadrul acestui eveniment, părintele Ioan Marin va susţine un recital de pricesne şi cântări bisericeşti.

“Îi aşteptăm cu mare dragoste frăţească pe dreptcredincioşii noştri pentru a lua parte împreună la un profund act de mărturisire a credinţei prin evocarea unor modele de personalitate umană la care merită să ne raportăm, cum sunt mărturisitorii din mişcarea Rugul Aprins, dar şi prin cântarea bisericească, pe care ni le vor oferi oaspeţii noştri”, a precizat părintele protopop Lucian Voşloban.

Evenimentul se înscrie în seria de activităţi dedicate “Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”.

Dorin Grama